Vad ecetek házilag (húsos som, szilva, vadszeder, fehér eper, vadkörte)

Vad ecetek minden jóval, a vadgyümölcsös sok erényét megtartva házilag is erjeszthetők. Szerintem a legegyszerűbb, a leginkább problémamentes erjesztés az eceterjesztés. Sokat lehet olvasni a természetes ecetek értékeiről - főként az almaecetről - nos ezek is tudják ugynanazt, plusz olyan értékeket is megtartanak ami abban a gyümölcsben van, amiből erjesztettük. A képen húsos som-, kékszilva-, erdei szeder-, fehér eper sárgabarackkal- és elől vadkörteecet.

Elkészítésük módját ITT írtam le még 2012-ben, de azóta is ugyanúgy készítem ezeket az elképesztő színű és ízű vadgyümölcsös eceteket.

Fűszereceteket is készíthetünk, ez esetben a már kész ecetet fűszerezzük valamilyen illatos, színes gyümölcscsel vagy fűszernövénnyel. ITT bővebben. 

Bodzaecet erjesztése IDE kattintva ! ennek külön fontos szabályai vannak.

Bodzavirágos hamis balzsamecet készítése ITT olvasható - mennyei finom. 

Savanyítás változatosan vadnövényekkel, nem csak ecetként. ITT összefoglalva a sokféle lehetőség.

Cseresznyeszilva (fosóka, lotyóka, mirabolán...) savanyító készítése, pl. teába nagyon finom, citrom helyett ITT található.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések