Vargányás-vajas tészta
A vargányás vaj nem csak pirítóson, hanem pl. így is felhasználható egy gyorsan elkészülő finom ebédhez. Vargányából az egyik legfinomabb lehetőség, ami egyszerűen és elég gyorsan elkészíthető, az a vargányás vaj. Ráadásul gombatartósítás is egyben, amibe a kevéssé szép vargányák is mehetnek. Az elég öreg, már zöldülő termőrétegen kívül a vargánya minden része belesüthető.
Elkészítés: A kifőtt, leszűrt, még forró tésztára ízlés szerint mehet a vargányás vaj (ami ÍGY készült), zöldfűszerek, akár blansírozott csalánból is tehetünk rá. Fűszerezés ezen a képen kis olívaolajon pirított fokhagyma, citrombors (citromos borskeverék, helyettesíthető tört borssal és pici reszelt citromhéjjal), tettem még rá reszelt sajtot, apróra vágott petrezselyemzöldet és kevés blansírozott csalánt is, ha szükséges, még olívaolaj is mehet rá kevés.
Vargányás vaj ITT tehát és kicsit másképp készítve ITT is található. Hogy melyik változat jobb, azon nem érdemes lamentálni, mindkettő finom.
További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése