Csalános, sonkás tojásrántotta
Talán csak ötletadónak teszem fel ide, mert recept valószínűleg nem igen kell ehhez. A csalán szinte egész évben elérhető, fontos vad levélzöldség. Fogyasztásának szabályairól, egyéb tudnivalókról ITT és ITT írtam. Ajánlott elolvasni.
Elkészítés: A csalán friss legfelső pár levelét gyűjtöttem, majd blansíroztam, kicsavartam. Hogy miért, arról ITT lehet olvasni. A blansírozott és már attól kissé megpuhult csalánt apróra vágtam, hozzákevertem a felvert tojásokhoz. Közben apróra vágott füstöltsonka kockákat pirítottam pici zsíron, ráöntöttem a csalános felvert tojást. Miközben sült, nagyobb darabokban kissé forgattam. Hogy mennyire sütjük szaftosra, az ízlés kérdése, ez egy sültebb változat, így jobban szeretjük. Savanyított "kovászos" gyalult uborkával és lilahagymával finom volt. A csalán mellett más vadzöldség is használható, vegyesen mindig finomabb.
Már 100-nál is több további csalános recept ITT böngészhető.
A vadnövény- és gombagyűjtés szabályai, törvényei biztonsági szempontjai ITT olvashatók.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése