Kovászos uborkás, friss paradicsomos svéd gombasaláta nyári laskából

Mondhatnám, svéd gombasaláta 88. variáció. 

Az elkészítés alapjait ITT leírtam. Ezúttal nyári laskagombából készítettem....és mivel tényleg nyár van, van friss paradicsom és tele a hűtő tejsavasan savanyított uborkával is (régebben kovászos lett volna, de egy ideje már csak sóval, fűszerekkel erjed, kenyér, kovász, burgonya nélkül), ezért ezekből frissen kockáztam még az elkészült svédgombába, az uborka levével picit savanyítottam is. Nagyon finom a friss paradicsommal és a fermentált uborkával kiegészítve, és jól is esik gyomornak ezekkel együtt.

Svéd gombasaláta kissé másképp és más gombfajokból is ITT található még. 

Sokféle nyári laskás gombaétel ITT található még.

  **********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések