Vargányás, tökmagos pástétom szedvicskrémnek
Lehet friss vargányából is készíteni, de ez most egy gyors keveréssel, korábban elrakott vargányás vajból készült pirított magokkal, olívaolajjal, citromlével savanyítva picit, és citromhéjjal, tört bossal fűszerezve. Nem szánom hosszú eltartásra, de hűtőben tartva pár napig el kell állnia. Kellett valami, ami magos, roppanós, így mivel ezek a gombás-magos pástétomok (ITT és ITT) nagyon finomak, most ezt a gyors változatot próbáltam ki.
Elkészítés: A vargányás vajból kivettem úgy két evőkanálnyit, és előzetesen megpirított tökmag, napraforgómag, zabpehely, pici lenmagpehely keverékkel, pár evőkanálnyi olívaolajjal, kevés citromlével, reszelt citromhéjjal kiegészítve, az egészet botmixerrel durvább darabosra összedaráltam. Kóstolva sóztam, tört borssal fűszereztem, a savasásgot is lehet még fokozni, ha szükséges.
Sokféle vadnövényes- és/vagy erdeigombás szendvicsrevaló pedig ITT található.
A vadnövény- és gombagyűjtés szabályai, törvényei biztonsági szempontjai ITT olvashatók.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése