Vargányás-vajas tört burgonya avagy vargányás krumplipüré

vargányás vaj nem csak pirítóson, hanem pl. így is finom. Vargányából az egyik legfinomabb lehetőség, ami egyszerűen és elég gyorsan elkészíthető, az a vargányás vaj. Ráadásul gombatartósítás is egyben, amibe a kevéssé szép vargányák is mehetnek. Az elég öreg, már zöldülő termőrétegen kívül a vargánya minden része belesüthető.  

Elkészítés: A vargányás vaj előzetesen ÍGY készült, most csak kivettem a hűtőből. A burgonyát megfőztem, lehet darabolva vagy héjában is, áttörtem, ha sok, akkor krumplinyomóval, ha kevesebb, akkor villával szoktam. Sóztam picit és még forrón összekevertem a vargányás vajjal. A mennyiség, az arányok, ízlés kérdése. Frissen vágott petrezselyemzöld és tört bors került még bele. Ha a vaj hideg és kihűti a bugonyát, érdemes újramelegíteni. Lehet köret vagy lehet egy savanyúsággal, salátával készétel is.  

Vargányás vaj ITT tehát és kicsit másképp készítve ITT is található. Hogy melyik változat jobb, azon nem érdemes lamentálni, mindkettő finom. 

További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések