Vadzöldséges mediterrán saláta grillezett sajttal

Mediterrán területeken többfelé készítenek vadzöldséges salátákat. A párolt levélzöldségkeveréket, vadnövényeket és kertieket citromos-olívaolajos vagy joghurtos öntettel kínálják. Ebbe a salátába most csalán, pitypanglevél, hagymaszagú kányazsombor zsenge hajtásvége, podagrafű tőlevél, apróra vágott medvehagymaszár és medvehagyma zsenge, zöld termése, valamint mángold került. Hasonló saláta van már a blogon ITT és ITT is. 

Elkészítés: 

A salátához a vadzöldségeket megmostam, a csalánt és a pitypangleveleket előzetesen blansíroztam,  majd a többivel együtt összevágtam apróbbra. Kerti zöldség piros levélnyelű mángold került bele, éppen a piros levélnyele miatt, színesítésnek. A zöldségeket kis olajon, serpenyőben megpároltam, só, citromos borskeverék, reszelt citromhéj volt a fűszerük. Majd mikor már nem volt forró, citromlé és extraszűz, kissé kesernyés olívaolaj keverékéből készült rá öntet. Melegen tálaltam. Nagyon finom lett a grillezett sajttal.    

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 

Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések