Csalános, mazsolás rizs, csalánfasírt, csalános, mediterrán saláta
Csalán a köbön ebben az összeállításban. Csalános-mazsolás rizs, sajtos csalánfasírt, vadnövényes párolt saláta, amiben a csalán mellett pitypanglevél, hagymaszagú kányazsombor zsenge hajtásvége, podagrafű tőlevél, apróra vágott medvehagymaszár és medvehagyma zsenge, zöld termése, komlóspárga, kevés kerek repkény is voltak vegyesen, kerti zöldség pedig a mángold.
Elkészítés:
A csalános rizs elkészítése: A csalánt előzetesen blansíroztam, kicsavarva apróra vágtam és a rizs főzővizébe kevertem. Mennyisége ízlés kérdése, én egy nagyobb csészényi rizshez adtam nagyjából kicsavarva két-három diónyi mennyiségű blansírozott csalán-hajtácscsúcsot. Apró ribizli méretű mazsola is került még a rizsbe, jó egy pici édes kontraszt néhol. Sóztam és hőálló olívaolajat is tettem a rizs főzővizébe.
A csalánfasírt elkészítése ITT található.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése