Csalános sajtos-tejfölös melegszendvics
A csalán alapvető vadzöldség, számos táplálkozási erénye van. Bemutatása vadzöldségként ITT olvasható. Blansírozva használom, erről ITT írtam.
A szendvicsen friss levélzödségként podagrafű van és komlóhajtás. Bemutatásuk a nevükre kattintva olvasható.
Elkészítés: A csalán legfelső pár leveles hajtásrészét gyűjtöttem, blansíroztam. A legtöbbször van a hűtőben is így előkészítve, így csak ki kell venni a már blansrozott csalánt. Apróra vágtam, összkevertem tejföllel és reszelt sajttal, sóztam, őrölt fekete borssal fűszereztem, majd a kenyérszetekre kentem. Megszórtam még reszelt sajttal. Forrólevegős sütőben rásütöttem a szendvicskrémet a kenyerekre.
Sokféle komlóhajtásos recept még IDE kattintva böngészhető. További cslános receptek ITT találhatók. Podagrafüves receptek pedig ITT böngészhetők.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése