Csalános sajtos-tejfölös melegszendvics

A csalán alapvető vadzöldség, számos táplálkozási erénye van. Bemutatása vadzöldségként ITT olvasható. Blansírozva használom, erről ITT írtam. 

A szendvicsen friss levélzödségként podagrafű van és komlóhajtás. Bemutatásuk a nevükre kattintva olvasható.

Elkészítés: A csalán legfelső pár leveles hajtásrészét gyűjtöttem, blansíroztam. A legtöbbször van a hűtőben is így előkészítve, így csak ki kell venni a már blansrozott csalánt. Apróra vágtam, összkevertem tejföllel és reszelt sajttal, sóztam, őrölt fekete borssal fűszereztem, majd a kenyérszetekre kentem. Megszórtam még reszelt sajttal. Forrólevegős sütőben rásütöttem a szendvicskrémet a kenyerekre.  

Sokféle komlóhajtásos recept még IDE kattintva böngészhető. További cslános receptek ITT találhatók. Podagrafüves receptek pedig ITT böngészhetők.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések