Joghurtos, párolt vadzöldségsaláta vajas, pirított burgonyával
Párolt vadzöldségsaláta joghurtosan, szalonnásan. Csalán, pitypanglevél, podagrafű bimbós zsenge hajtásvégei kerültek ebbe a salátába. Sokszor készítek ilyen salátákat, finomak. A már kicsit idősebb levélzöldségek, szárak is megpuhulnak így, az erősebb ízek, keserűség pl. mérséklődnek, és nem mellesleg, nem kell aggódni, hogy esetleg valami fertőzést összeszedünk az erdőből, hiszen ezek blansírozás, párolás után már biztosan biztonságosak. Hasonló mediterrán saláták még ITT, ITT és ITT is. Elkészítése a kép alatt.
Az ehető vadzöldségek, a csalán, a pitypanglevél, a podagrafű bemutatása, hogyan, milyen részeket, milyen állapotban lehet-szabad-ajánlott fogyasztani, azt a fajok nevére kattintva el tudja olvasni mindenki. Ajánlott is elolvasni!
Elkészítés: A salátához a vadzöldségeket megmostam, a csalánt és a pitypangleveleket előzetesen blansíroztam, majd a többivel együtt összevágtam apróbbra. Egy szelet kolozsvári szalonát kockára vágtam, serpenyőben pirítottam, majd hozzáadtam a zöldségeket és megpároltam őket. Só, citromos borskeverék, reszelt citromhéj volt a fűszerük. A podagrafű erősebb fűszeres ízei is jól érezhetőek voltak a végeredményben. Majd mikor már nem volt forró, kevés joghurttal öntöttem le és melegen tálaltam. Nagyon finom lett. Mellé héjában főtt krumpli került, amit hámozás után kézzel ketté törtem, kis vajjal, sóval, borssal megszórva, forrólevegős sütőben megpirítottam.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése