Kányazsomboros, vajas, párolt komlóspárga sajtos-tejfölös tésztához
A komlóhajtás vagy más néven a komlóspárga és a hagymaszagú kányazsombor virágzásnak indult fiatal hajtásvége az ehető vadnövény ebben az ételben. Előbbit legalább megpárolva ajánlott enni, utóbbi meg nyersen finomabb. Részletes bemutatásuk a nevükre kattintva olvasható és ajánlott is legalább egyszer az első fogyasztás előtt elolvasni.
A komló még roppanós állagú, első tavaszi hajtásait megmosva, gőz fölött, párolóedényben, vagy egy fém szűrőtálban párolom puhára, azután serpenyőben, felolvasztott fűszeres vajba forgatom. A fűszer lehet a só mellett őrölt bors, fokhagyma vagy medvehagyma, vagy mint ezúttal, a hagymaszagú kányazsombor csípős fokhagymás ízű levelei összevágva, nyersen, de más fűszer is. Ezzel készen is van, melegen tálalható. A sajtos tészta kifőtt tészta, még melegen tejföllel keverve és reszelt sajttal megszórva, rá őrölt fekete bors és persze pici só.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése