Kányazsomboros, vajas, párolt komlóspárga sajtos-tejfölös tésztához

komlóhajtás vagy más néven a komlóspárga és a hagymaszagú kányazsombor virágzásnak indult fiatal hajtásvége az ehető vadnövény ebben az ételben. Előbbit legalább megpárolva ajánlott enni, utóbbi meg nyersen finomabb. Részletes bemutatásuk a nevükre kattintva olvasható és ajánlott is legalább egyszer az első fogyasztás előtt elolvasni.


Elkészítés:

A komló még roppanós állagú, első tavaszi hajtásait megmosva, gőz fölött, párolóedényben, vagy egy fém szűrőtálban párolom puhára, azután serpenyőben, felolvasztott fűszeres vajba forgatom. A fűszer lehet a só mellett őrölt bors, fokhagyma vagy medvehagyma, vagy mint ezúttal, a hagymaszagú kányazsombor csípős fokhagymás ízű levelei összevágva, nyersen, de más fűszer is. Ezzel készen is van, melegen tálalható. A sajtos tészta kifőtt tészta, még melegen tejföllel keverve és reszelt sajttal megszórva, rá őrölt fekete bors és persze pici só.

További komlóspárgás étkek: ITT, további kányazsomboros receptek pedig ITT böngészhetők.

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések