Rántott júdásfülgomba medvehagymás mártogatóval
A júdásfülgomba már minden lehetséges módon elkészítve kipipálva. Kirántva még nem volt, így ezt most pótoltam. A júdásfülgomba konyhai bemutatása ITT található.
ITT pedig böngészhető számos más júdásfülés recept is.
Kirántva is bevált. Különleges állaga miatt érdekes ráharapni bundázva is erre a porcos, roppanós gombára.
Elkészítés: A júdásfülgombát előzetesen megfőztem, ezzel megelőzhető, hogy a szövetei közötti feszültség miatt sütés közben kiugorjon a serpenyőből. Ezután lecsepegtetve a gombákat, azok liszt, tojás, zsemlemorzsa klasszikus panírt kaptak és forró olajban kisütöttem őket. A tejfölös mártogató zsenge medvehagymaterméssel készült. Pici majonézt, tejfölt és kés lapjával megroppantott medvehagyma terméskéket kevertem össze, ízlés szerint sóztam, borsoztam, ha kell citromlével még savanyítható vagy akár picit édesíthető is csepp mézzel vagy cukororral.
További júdásfülgombás receptek ITT találhatók; további medvehagymaterméses receptek pedig IDE kattintva böngészhetők.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Megjegyzések
Megjegyzés küldése