Sajtos- vadzöldséges tojáslepény vadzöldséges tejföllel, reszelt sajttal töltve

Komlóspárga, podagrafűhagymaszagú kányazsombor, kígyóhagymazamatos turbolya vegyesen és bőven került ebbe az ételbe. 

Elkészítés: 

Tojáslepény: A vadzöldségekből (kígyóhagyma, podagrafű, komlóspárga) először a tojáslepénybe vágtam össze apróra egy csokornyit. Serpenyőben, kis olajon pirítottam, sóztam, borsoztam. Mikor összesett és megpuhult a vadzöldség, akkor ráöntöttem a tojásos keveréket, amit két tojásból, kb. 3-4 dkg reszelt sajtból és löttyintésnyi tejből kevertem. Kis hőn, lefedve, lassan sütöttem. Mikor egyik oldala már foltokban mepirult, megfordítottam (egy tányért ráborítva a serpenyőre, abba átfordítva a lepényt, majd ugyanígy vissza a serpenyőbe) és a másik oldallát is megsütöttem. A sajttól szépen foltosan megpirul a lepény, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. 

Töltelék: A tejfölt alaposan megmosott, nyers, apróra vágott kígyóhagymával, hagymaszagú kányazsomborral és zamatos turbolyával kevertem össze, pici majonéz is mehet bele, de anélkül is finom. Sóztam, borsoztam, és ezt kentem a tojáslepényre, majd megszórtam még reszelt sajttal és apróra vágott zamatos turbolyával. A tojáslepényt végül kettőbe hajtottam. Nagyon sokféle íznek tűnik, amit belettem, de egyik zöldfűszer sem domináns, az ánizsos ízű zamatos turbolya sem. 

Alábbi vadzöldségek (képen) kerültek a lepénybe (a hárslevelet kivéve, amit salátaként akár mellé lehet enni). Egyéb vadzöldségekkel is helyettesíthetők változatosan, medvehagyma, csalán, vadsnidling vagy más.    

kígyóhagyma, zamatos turbolya, komlóspárga, podagrafű
alul: nagylevelű hárs zsenge levele, hagymaszagú kányazsombor 

 **********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

    

Megjegyzések