Sajtos- vadzöldséges tojáslepény vadzöldséges tejföllel, reszelt sajttal töltve
Komlóspárga, podagrafű, hagymaszagú kányazsombor, kígyóhagyma, zamatos turbolya vegyesen és bőven került ebbe az ételbe.
Elkészítés:
Tojáslepény: A vadzöldségekből (kígyóhagyma, podagrafű, komlóspárga) először a tojáslepénybe vágtam össze apróra egy csokornyit. Serpenyőben, kis olajon pirítottam, sóztam, borsoztam. Mikor összesett és megpuhult a vadzöldség, akkor ráöntöttem a tojásos keveréket, amit két tojásból, kb. 3-4 dkg reszelt sajtból és löttyintésnyi tejből kevertem. Kis hőn, lefedve, lassan sütöttem. Mikor egyik oldala már foltokban mepirult, megfordítottam (egy tányért ráborítva a serpenyőre, abba átfordítva a lepényt, majd ugyanígy vissza a serpenyőbe) és a másik oldallát is megsütöttem. A sajttól szépen foltosan megpirul a lepény, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg.
Töltelék: A tejfölt alaposan megmosott, nyers, apróra vágott kígyóhagymával, hagymaszagú kányazsomborral és zamatos turbolyával kevertem össze, pici majonéz is mehet bele, de anélkül is finom. Sóztam, borsoztam, és ezt kentem a tojáslepényre, majd megszórtam még reszelt sajttal és apróra vágott zamatos turbolyával. A tojáslepényt végül kettőbe hajtottam. Nagyon sokféle íznek tűnik, amit belettem, de egyik zöldfűszer sem domináns, az ánizsos ízű zamatos turbolya sem.
Alábbi vadzöldségek (képen) kerültek a lepénybe (a hárslevelet kivéve, amit salátaként akár mellé lehet enni). Egyéb vadzöldségekkel is helyettesíthetők változatosan, medvehagyma, csalán, vadsnidling vagy más.
![]() |
kígyóhagyma, zamatos turbolya, komlóspárga, podagrafű alul: nagylevelű hárs zsenge levele, hagymaszagú kányazsombor |
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése