Vadzöldséges, citromos rizstészta komlóspárgával, csalánnal, medvehagymával

Komlóspárga, medvehagyma, csalánpodagrafű, lósóska került erre a tésztára, citromos ízét pici citromhéj, pár csepp citromlé és citromos borskeverék adja. Egyik vadzöldség sem hangsúlyos, medvehagyma fűszer mennyiségben van benne, nagyon enyhe fokhagymás ízt ad.     

Elkészítés: A risztésztát kifőztem (lehet más tészta is természetesen), a vadzöldségeket összevágtam, a csalánt előzetesen blansíroztam, majd kevés apró kockára vágott füstölt szalonnával pirítottam a zöldségeket. A tészta főzőlevéből 1-2 kanállal adtam a piruló zöldségekhez és lefedve még picit pároltam őket. A párolás ideje attól is függ mennyire járunk már benne tavaszban, ha rostosabbak a zödségek, több idő kell. Végül elpároltam minden vizet, ha még maradt volna, sóztam kóstolva. A risztésztát rászedtem a zöldségekre, extra szűz olívaolaj és reszelt, olvadó félkemény vagy kemény sajt krémesíti a keveréket, ezeket utolsóként adtam hozzá. Pár csepp citromlé, pici reszelt citromhéj és citromos borskeverék volt a tészta fűszere. Citromos borskeverék többféle is létezik, van sós van sómentes, kihagyható.     

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

         

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések