Csalánpesztós, sötét-trombitagombás házi metélt fetasajttal (pesto)
A csalán mindig kéznél van, és talán a legfinomabb formája a pesztó, finom sajttal, jó ízű olívaolajjal, citromhéjjal, dióval vagy tökmaggal vagy más olajos maggal. A házi tésztába sokféle ízes és színes anyagot is gyúrhatunk, pl. az egyik legfinomabb fűszergombát, a sötét trombitagombát is, de vargányát is vagy akár levélzöldséget, fűszernövényt, csalánt vagy medvehagymát is.
Elkészítés:
A tészta ÍGY készült. A csalánpesztó pedig ÍGY , de szabadon variálható is magokkal és levélzöldségekkel változatosan. A pesztókról, többféléle zöldpesztó ITT olvasható.
Trombitagombás receptek még a blogon IDE kattintva fedezhetők fel.
Csalános zöld tészta pedig ITT található.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése