Lilapereszkés, majonézes saláta savanyított gombákból

Nem csak a párolt gomba, hanem a savanyított gomba is nagyon finom különböző salátákban. A lila pereszke pedig még a színével az étel látványát is befolyásolja, ahogy ebben a majonézes salátában is. 


Elkészítés:

Az ÍGY fermentálva vagy az ÍGY ecetesen savanyított gombát is szeretem használni salátákban. A savanyított gombákat, ha kell, kisebbre vágom. Adok még hozzá kockára vágott édesebb almát, kockára vágott savanyított (ecetes vagy kovászos) uborkát, füstölt vagy sima fetasajtot, ressre főtt vagy párolt gyökérzöldségeket, esetleg céklát és friss salátalevelet is, legjobb a roppanós római saláta vagy a jégsalát. Nem baj, ha nem minden kerül bele a felsoroltakból. A majonézes öntetet rá jó ízű majonézből, tejfölből keverem kóstolva, sózva borsozva, picit édesítve és belekeverem a gombás zöldséges keveréket Finom bármikor.

**********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések