Tejsavasan savanyított százszorszép, podagrafű bimbók, kányazsombor zöld termés és mások

Tejsavasan savanyított zöldségben még nem csalódtam, így továbbaikat próbálok ki. 

Pitypanglevél nyele, podagrafű bimbós virágzatok, százszorszép virágok, hagymaszagú kányazsombor zsenge terméskezdemények kerültek most üvegbe 2%-os felöntőlével savanyodni. 

Jobbszélen most medvehagyma zöld, még zsenge terméskezdeményét és pitypanglevelek belilult levélnyelét apróra vágva tettem egy kis üvegbe közösen savanyodni, ITT részletesebben. 

Elkészítés: Elkészítésben annyi extra, hogy a kányazsombor terméseket előzetesen blansíroztam. Hagymaszagú kányazsombor termést olyat szedtem, ami még a csúcsán virágzott, így még elég puhák voltak, de az alsóbbak már kissé keményebbek, azért gondoltam, hogy egy blansírozás segíthet. A tejsavas savanyítást felöntőlével már számos bejegyzésben leírtam, ITT vagy ITT illetve ITT is pl. részletesebben, ugyanezt az eljárást követve készültek ezek a kis üvegek is.

Később visszatérek értékeléssel, ha elkészültek :) 

Frissítés:

Elkészültek, finom savanyúak, a medvehagymás hagymás ízű is, a podagrafűves fűszeres íze szintén átment a lébe is, és maradt a virágok, apró levelek ízében is. A százszorszép virágok szirmai fehérek maradtak, persze ahogy kiveszem léből nem tartják magukat, de nem lett gusztustalan szerintem egyik sem. Sajnos a lilás színeket kioldották a savak, így zöld lett minden:) 

egy kép a bemutatáshoz

az elkészült savanyítottak előtérben
 

Podagrafű virághajtások

százszorszép virágok és hagyamaszagú kányazsombor terméses hajtáscsúcsok előtérben

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések