Róka- és galambgombák fűszeres vajon pirítva, csalános tojáslepényen
Rókagomba, ha van, az mindig kiváltságos érzés. Ha kevés van belőle, galambgombákkal is kiegészíthető, minkettő roppanósabb húsú, állagú gomba. Ebben a nagyon egyszerű összeállításban is mennyeiek volt.
Elkészítés:
A róka- és galambgombákat megtisztítottam, folyó vízben megmostam, kisebb darabokra vágtam. Vajon, kis fokhagymával, kevés blansírozott csalánnal (csak mert volt), petrezselyemmel, sózva borsozva pirítottam pár percig, ha levet enged, az összes levet elpárolom. Színesítésnek pár szem meggyet vágtam össze (csak mert volt), de az éppen ilyenkor érő erdei szamócákkal is színesíthető és ízesíthető. Ezeket a legvégén csak hozzákeverem.
A csalános tojáslepényhez 2 tojást, egy tojásnyi mennyiségű reszelt trappista sajtot, egy evőkanálnyi riszlisztet, egy fél diónyi apróra vágott, blansírozott csalánhajtáscsúcsot és egy löttyintésnyi tejet kevertem össze alaposan, majd kis hőn, lassan, lefedve, serpenyőben sütöttem egyik, majd megfordítva másik oldalát is. Mikor készen volt ráhalmoztam a pirított gombákat.
Galambgombás receptek IDE kattintva találhatók.
Csalános recptek, több mint 100 is, pedig ITT böngészhetők.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése