Csalános vajgaluskás csontleves

Amikor a blansírozott fiatal csalánhajtások a hűtőben pihennek és várnak a sorukra, az ember lánya hajlamos mindenbe beletenni. Csalános grízgaluska már van a blogon, legyen csalános vajgaluska is. A csalán, mint ehető vadnövény bemutatatása ITT található, benne van, hogy a csalán mely részei, mikor és hogyan ehetők.     

Elkészítés: A csalánt az ITT leírt módon gyűjtöm és blansírozom, kicsavarva, egy dobozban, hűtőben tartom. Ebből vettem ki, egy tojáshoz számolva úgy egy diónyi mennyiséget és nagyon apróra vágtam. Összekevertem a tojással, 3 evőkanálnyi búzaliszttel és másfél-két evőkanálnyi olvasztott vajjal, csipet sóval. Hagytam állni egy fél órát legalább, majd a felforralt levesbe egy kiskanállal adagoltam a galuskákat, addig főztem, míg feljöttek a forró leves tetejére. Csontlevesbe vagy más levesekbe is finom, de akár köretként pörköltekhez vagy tésztaszósszal is fogyasztható, akár ÍGY.

Már 100-nál is több csalános recept ITT böngészhető

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések