Sajtos-tejfölös csalános vajgaluska

Ha túl sok vajgaluska fő a levesben vagy akár külön is készíthető, akkor akár tésztaételként is ehető. Amikor a blansírozott fiatal csalánhajtások a hűtőben pihennek és várnak a sorukra, az ember lánya hajlamos mindenbe beletenni.  A csalán, mint ehető vadnövény bemutatatása ITT található, benne van, hogy a csalán mely részei, mikor és hogyan ehetők.    


Elkészítés: A vajgaluska, levesben főtt ÍGY készült, de ugyanígy készítve vízben is kifőzhető. A kifőtt galuskák tejföllel, rámorzsolt fetasajttal és ráreszelt trappista sajttal is finomak voltak.  

Már 100-nál is több csalános recept ITT böngészhető

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések