Nyárilaskás, sajtos, csalános tojáslepény
A nyári laskagomba április közepe-vége táján megjelenve, aztán több hullámban is teremve, kedvelt, bővebben termő erdei gomba, így sokféle módon ki lehet próbálni, így is, tojáslepénybe sütve.
![]() |
egyik, laskás oldala |
Elkészítés:
A friss laskagombát megmostam, cikkekre tépkedtem, a keményebb tönköket levágtam, majd kevés olajon, medvehagyma zöld termését alásütve kezdtem párolni serpenyőben, lefedve a gomba megpuhulásáig. Végül zsírjára sütöttem és ráöntöttem a következő tojásos keveréket: Két egész tojást, nagyjából 3-4 dkg-nyi félkemény lereszelt sajttal, 2 bő evőkanálnyi tejföllel, összevágott, blansírozott csalánnal, sóvzva borsozva összekevertem. (a csalán mennyisége ízlés kérdése). Egyik oldalát lefedve, kisebb hőn, lassan, majd átfordftíva egy tányér segítségével a másik felét már fedetlenül sütöttem egy serpenyőben. Nem kevertem össze a gombát a tojással, így egyik fele laskás lett, a másik meg csak csalános, a laska pedig jól lepirult.
További nyárilaskás receptek ITT találhatók
![]() |
másik oldala, ahol a csalán jobban látszik |
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése