Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2018. május 3., csütörtök

Bodzavirágos zöldkoktél

zöldkoktél mindig finom és egészséges, ha van friss bodzavirág, azzal ízesítve még finomabb. 

Elkészítés:

A bodzavirágok ízét, sok virágot használva, hideg vízben kiáztattam, majd az ízes vizet összeturmixoltam levélzöldségekkel és almával. Kell hozzá jó ízű levélzöldség, én savanykás íze miatt vadsóskát vagy kerti sóskát mindig teszek, a másik fontos valami édes, pl édes alma. Aztán még mehet bele, ami van: csalán, spenót, podagrafű, csabaíre, tyúkhúr, fehér libatop, kövér porcsin, a keserűekből (pitypang, cickafark, útifű) keveset. Ha kész a turmix, kóstolgatjuk, ízestjük, hígítjuk, ha kell, és vagy rostosan vagy átszűrve isszuk.

Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...