Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2018. május 4., péntek

Bodzavirágos, gyömbéres, hideg almaleves

A fekete bodza virága a legfinomabb tavaszi fűszerek egyike. Ízeit érdemes minél töményebben kiáztatni. Ez a leves is így készült.


Elkészítés:

A bodzavirágtányérokat hideg vízbe tettem, jó sok virágot, hogy minél ízesebb legyen. Hűtőben állt egy fél napot, majd ebben a bodzás vízben, néhány pici szeletke gyömbérrel még fűszerezve, sűrű almalevest főztem. Ízlés szerint édesítettem, picit sóztam. Habarás nélkül behűtöttem, majd egy kisebb adag hideg, bodzavirágos vízzel kicsit hígítottam. Tálaláskor friss bodzavirágszirmokkal szórtam meg.


Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...