Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2012. augusztus 6., hétfő

Nagyanyáink ehető vadnövényei játék összegzés 2. Pipirisaláta leves

Már a neve is milyen kedves ennek a növények és a levesnek Erdélyben, Rigmányban. Makacska konyhájából, Katától érkezett a recept. Családi örökség, hiszen anyukájától tanulta, aki pedig nagymamájától leste el. A piprisaláta, vagy versengő saláta (vagy máshol arannyal versengő - gondolom aranysárga virágai utal a név), vagyis salátaboglárka tavaszi növény. Én elteszem tavaszi tartaléknak ezt a nagymama receptet. Köszönöm Kata! Aki esetleg fagyasztott le salátaboglárka levelet, most is elkészítheti, nekem sajnos nincs.Salátaboglárka, pipirisaláta. Tavasszal ezt kell majd keresni ehhez a leveshez

.

4 megjegyzés:

 1. Úgy látom a kommentekből, ahány ház,annyi elnevezés:) Remélem, találok jövőre salátaboglárkát a kipróbáláshoz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg sok neve van. Amit sokfelé használtak, annak sok neve van mindenhol elnevezték. Ezt a kis növényt országszerte fogyasztották a régiek,szóval van egypár neve.

   Törlés
 2. De jó viszontlátni nálad a receptemet:) Most ismét megkívántam a pipirilevest:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha van még ilyen jó kis vadnövényes receptörökséged, jöhet az is!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...