Megint kánikula, jól esik ismét az ilyesmi. A mentát (többféle volt, vad, lómenta és kerti is) egy jó nagy csokorral, két karika citrommal, fél liter vízbe áztattam. Hűtőbe téve, egy egész délelőtt áztak az ízek. Majd kettő, előzőleg szintén behűtött, jó nagy szelet görögdinnye piros részét, mag nélkül, összeturmixoltam a leszűrt mentás-citromos vízzel. Édesíteni nem kellett, de lehet. Mennyei, és csodaszép színű lett!
Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!
......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.
2012. augusztus 2., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ha valóban mennyei, ki kell próbáljam, bár mást terveztem:)
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, más ízesítéssel is. Azóta is többször készítettem.
TörlésNekem is nagyon tetszik, gyönyörű a színe és imádom a görögdinnyét (is):)
VálaszTörlésMeg kell kóstolni!
Törlés