2012. augusztus 1., szerda

Vadszedres ágyaspálinka és likőr


Az erdei szederlekvárból kipasszírozott mag és gyümölcshéj pálinkába került, jó hosszú időre. Nem mondom volt némi kétségünk, hogy a keletkezett sűrű masszából lesz-e valaha ismét folyékony állagú valami, amit majd pálinkának lehet nevezni. Emiatt nem sok kedvünk volt vele foglalkozni, így hagytunk neki elég időt az érésre. Nemrégen, úgy egy év múlva, azonban tüllháló segítségével sikerült visszanyerni a szedres masszából a pálinkát. Elképesztő színe lett, és bár nem vagyok nagy rajongója ezen italoknak, de nagyon finom. Készült erdei szederlikőr is, hasonló eljárással, cukor hozzáadásával. A cukornak is volt elég ideje feloldódni, néha megkevertük azért. Hát így lett igen alapos érlelés után, vadszedres ágyaspálinkánk és vadszeder likőrünk. Utóbbi sem megvetendő.     


Egy másik ital (ajánló): Fekete szedres smoothie Esztertől

8 megjegyzés:

  1. Hűha! Gratulálok!
    Képzeld én szederecettel kísérletezek, nem szeder+ecet alapon, hanem, ahogy az almaecetet készítem:)))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a színe és a kép is tetszik:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg gyönyörű színe van, nagyon kellemes íze lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Mennyi magra, héjra, mennyi pálinkát öntöttetek?
    kb. 5 kg. szedret fogok feldolgozni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...