Tejfölös gévagomba csalánpesztós tésztával, párolt zöldborsóval

A gévagomba a tavasz első gombái között örvendezteti meg azokat, akit kedvelik. Kicsit savanykás ízei egy ilyen tejfölös ételben még előnyére is válnak. Csalán mindig van, más vadzöldségekkel is keverhető a pesztókban. Tavasszal, amikor sokféle finom és egészséges vadzöldség elérhető, akkor nagyon érdemes ezekből többfélét, vegyesen használni, pl. éppen pesztókban. A pesztók finomak tésztaszószként, pirítósra vagy friss kenyérre is. Szinte minden vadzöldségból készíthetők.
A tejfölös gévagomba elkésztése IDE kattintva olvasható. Elkészíthető a recept szerint tojással vagy anélkül is. Csalánpesztós tészta elkészítése pedig IDE vagy IDE kattintva is olvasható a blogon. Még több gévagombás IDE kattintva. Az ételre szórt zöld medvehagymatermés felhasználásól IDE kattintva vagy IDE kattintva bővebben.

 
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések