Vadvirágos fűszervaj

Ehető virágokat sós ételekhez, salátákhoz is társíthatunk. Különösen finomak a fűszeres ízű virágok és levelek. Tavasztól őszig készíthető az éppen aktuálisan nyíló, ehető vad és kerti virágokkal pl. fűszervaj. 


Elkészítés: A puha vajat villával összetörjük, és többféle színű, ehető virágot (pl. kakukkfű-, zsálya- árvacsalán illatos ibolya és/vagy bazsalikomvirágokat, pitypangfészkekből kitépett virágokat, esetleg kerti sarkantyúka virágait és fűszeres leveleit, csabaíre leveleit, vadhagymák virágait, sarjhagymáit, medvehagyma fűszeres még zöld termését, kereklevelű repkény apró leveleit és virágait, hagymaszagú kányazsombor zsenge leveleit és virágait, színesítésnek  kevés körömvirágszirmot, stb.) valamint zöldfűszereket (medvehagyma, zamatos turbolya, bazsalikom leveleit) keverünk bele. A leveleket összevágva a virágokat egészben érdemes beletenni. Sózzuk akár fűszerezhetjük még kedvünk szerint, és szendvicskrémként használjuk. 

A felhasználható fajok közül jó párnak, ehető fajként bemutatása a bal oldali sávban, a címkékre kattintással olvasható.



**********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések