Sóskaborbolyás, almás, túrós palacsinta

A sóskaborbolya nálunk nem gyakori, de kertekben és vadon is előfordul. Egykor, régen frissen és aszalva is egyaránt fogyasztották, mostanra viszont szinte teljesen eltűnt a hazai asztalokról. Mag nélküli termesztett változatát - sajnos nem hazait, de aszalva is megvásárolhatjuk. A sóskaborbolyát a közel-keleti, de különösen a perzsa konyha használja sokoldalúan sós ételekhez is. Ennek a palacsintának a tésztájába és a töltelékébe is került kevés aszalt sóskaborbolya. További sóskaborbolyás sós és édes receptek IDE kattintva olvashatók.
Elkészítés: A szokásos palacsinta tésztájába 3 tojáshoz a liszt mellé 1 ek. zabpelyhet, 1 ek. durvára darált lenmagot, 1 kisebb reszelt almát és aszalt sóskaborbolyát tettem. A palacsintákat kisütöttem, megtöltöttem. A láthatóan sóskaborbolyás felüket hagytam kívülre. A töltelék citromhéjjal, vaníliával ízesített túró, és mazsola helyett abba is került kevés sóskaborbolya.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések