Sóskaborbolyás, mazsolás zabkása

A friss és az aszalt sóskaborbolya is sokféle ételt színesíthet, savanykás ízével édes és sós ételekben is egy kellemes plusz ízt jelenthet. A sóskaborbolya nálunk nem gyakori, de kertekben és vadon is előfordul. Egykor, régen frissen és aszalva is egyaránt fogyasztották, mostanra viszont szinte teljesen eltűnt a hazai asztalokról. Mag nélküli termesztett változatát - sajnos nem hazait, de aszalva is megvásárolhatjuk. A sóskaborbolyát a közel-keleti, de különösen a perzsa konyha használja sokoldalúan sós ételekhez is. Zabkásában vagy a müzliben is érdekes, finom ízt jelenthet az édesek mellett egy savanykás ellenpont. További sóskaborbolyás sós és édes receptek IDE kattintva olvashatók.
Elkészítés: A zabpehelyből kb. háromszoros mennyiségű tejjel főztem a zabkását, picit sóztam és picit édesítettem, majd aszalt sókaborbolyát és apró mazsolát szórtam bele. Zabkása másképp, finn módon IDE kattintva olvasható.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések