mezei iringószár zöld medvehagymaterméssel salátának, savanyítani
Ha a zsenge mezei iringó szára és a zöld, zsenge medvehagyma termés együttállnak, akkor lehet pl. ilyen összeállításban salátát, savanyúságot, fermentált salátát készíteni.
A mezei iringó ehető vadnövénykénti bemutatása ITT olvasható. A zsenge medvehagymatermésről pedig ITT írtam. Ha nem érnek össze időben, akkor külön-külön savanyítva hozhatók össze. A medvehagymatermés erős, ütős cucc, mértékkel !!! pláne az érzékenyebb gyomrúaknak!
Elkészítés:
Salátának megtisztítva, összevágva összekeverem őket, almaecetes, sós, picit édesített öntettel vagy más öntettel tálalom
Fermentálva savanyítva: 2% sós vízzel leöntve, zárt, csavaros üvegben erjesztem a kétféle zöldséget az ITT leírt módon
Ecetes savanyúságként: Befőttes üvegbe téve sós-savanyú, felfőzött, fűszeres lével öntöm le még forrón ráöntve a levet a zöldségekre, lezárva eláll. Szükséges ecetmennyiség: 1kg töltőtömegre számolva 42 g 20 % os ecet, hogy biztonségos elálljon.
További mezei iringós étkek IDE kattintva
További zöld medvehagymaterméses receptek, ötletek ITT bőven
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése