Csalánpesztós, sötét-trombitagombás házi metélt fetasajttal (pesto)

A csalán mindig kéznél van, és talán a legfinomabb formája a pesztó, finom sajttal, jó ízű olívaolajjal, citromhéjjal, dióval vagy tökmaggal vagy más olajos maggal.  A házi tésztába sokféle ízes és színes anyagot is gyúrhatunk, pl. az egyik legfinomabb fűszergombát, a sötét trombitagombát is, de vargányát is vagy akár levélzöldséget, fűszernövényt, csalánt vagy medvehagymát is.


 Elkészítés: 

A tészta ÍGY készült. A csalánpesztó pedig ÍGY , de szabadon variálható is magokkal és levélzöldségekkel változatosan. A pesztókról, többféléle zöldpesztó ITT olvasható. 

Trombitagombás receptek még a blogon IDE kattintva fedezhetők fel. 

Csalános zöld tészta pedig ITT található. 

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések