Túrókrémes szendvics savanyított komlóhajtással

A komlóhajtás a komló fiatal tavaszi hajtása kiválóan savanyítható ecetes lében, sós lében is jól eláll, és tejsavasan savanyítva is nagyon finom. A vadon növő felfutó komló bemutatása tápláléknövényként ide kattintva olvasható.
Az ecetesen savanyított komlóhajtás úgy készül, mint bármelyik ecetesen savanyított zöldségféle. Csírátlanított befőttes üvegben, fűszeres, ecetes forró lével leöntve, forrón, csírátlanított tetővel lezárva, száraz dunsztba téve hagyni kihűlni. Nem kell előfőzni. Én a fűszeres levet kóstolgatva főzöm megfelelő sósra, illetve savanyúra, mustármaggal, egész borssal, koriandermaggal, babérlevéllel, fokhagymával.
A túrókrémet krémes túróból, harmadannyi tejföllel, kicsi vajjal kevertem, sóztam, őrölt köménymaggal, pici római köménnyel fűszereztem. A savanyított komlóhajtást lecsepegtetve, lila hagyma karikák mellé tettem a szendvicsekre. Természetesen az erjesztve savanyított vagy az ecetesen savanyított is jó.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

  1. Kedves Andrea!
    Köszönjük a csodálatos receptjeid. Kérdésem lenne, hogy a tavasszal szedett komlóhajtást fermentálva el lehet tenni januárig?
    Tímea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tapasztalatom szerint nem. Megváltozik az íze. Pár hétig finom, én úgy tapasztaltam. Ecetesen savanyítva szoktam hosszabb távra.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések