Tárkonyos, zöldséges halleves, csalánnal

Csalán sok mindenbe mehet, ha van, de néha kevés is elég belőle. Mehet, hiszen jól mutat a zöld szín, és persze, mert sok táplálkozási értéke is van. Nem mindig kell belőle sok, mert elviheti az ízeket a csaláníz felé. Ebbe az ételbe csak mértékkel került friss, blansírozott csalánhajtáscsúcs. Csalános receptek pedig ide kattintva bőven. Más kevésbé karakteres ízű levélzöld is mehet bele (podagrafű, spenót pl.) .
Hozzávalók: Gyökérzöldségek vegyesen (1-1 sárgarépa, petrezselyemgyökér kisebb pasztinák, szelet zellergyökér), fél brokkoli, 2-4 pontyszelet és pontyikra, fél maroknyi friss csalánhajtás blansírozva, 1-2 ek. olaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, tárkony bőven, só, tört feketebors, citromlé ízlés szerint, friss petrezselyemzöld. Elkészítés: A fokhagymát apróra vágva, kevés olajon illatosra pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gyökérzöldségeket, a hagymát egészben és az összevágott csalánt. Felöntjük vízzel, fűszerezzük (tárkonnyal bőven) kb. félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a halhúst és az ikrát, legvégül az összevágott brokkolit is. Ha minden megfőtt, 3-4 ek. tejfölből és 1 csapott ek. rizslisztből / lisztből kikevert habarással sűrítjük, citromlével savanyítjuk, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések