Erdei szamócás, vadcseresznyés pitécskék

A leggyorsabb és legegyszerűbb süti, ha van friss gyümölcs vagy akár befőtt vagy darabos lekvár, dzsem, mélyhűtött gyümölcs. Ebben a töltelék vadon termő szamócák és vadcseresznye keveréke
Pitetészta: 15 dkg liszt (1/4 részben kukoricaliszt, amitől szép sárga lesz), 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, reszelt citromhéj, ha túl kemény pici tejföl - gyors mozdulatokkal összegyúrva, majd hűtőbe tenni fél-egy órára. Kinyújtva (úgy 3 mm vastagra kb.) nagyobb kör alakú részeket vágtam belőle egy pudingos tányérral, majd közepébe tettem a tölteléket és kézzel ráhajtogattam a tészta szélét a töltelékre, a tészta széleket alaposan összenyomkodtam, hogy kis töltött kosárkák legyenek. Töltelék (kb. két csészényi): erdei- és/vagy kerti szamóca darabolva, magozott vadcseresznye (szezonon kívül friss vagy konzervált, befőtt-gyümölcsök), cukor/méz ízlés szerint, kb. fél csomag vaníliás pudingpor, vagy 1 csapott evőkanál keményítő a gyümölcsökhöz keverve. A megtöltött kosárkák tésztaszéleit felvert tojással megkentem. Sütés: előmelegített sütőben aranybarnára. Sütés közben figyelni kell, és ha a kosárkák kinyílnának, akkor villával vissza kell egyengetni a kosárkák szélét.


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
 

Megjegyzések

  1. Óhh, de bájos sütik! Tényleg olyan egyszerű és mégis gyümölcsös, finom... Holnap csinálok is az utolsó fügékkel. Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések