Erdei szamócás (medvehagymás) pirított gombasaláta róka- és galambgombákkal, vargányával

Van olyan ritka állapot, amikor mindezek együtt elérhetők az erdőben. Az erdő mélyén a legutolsó pár medvehagyma levél, rókagombával, vargányával  galambgombákkal és erdei szamócával együtt, egy időben is nőhet, érhet június elején-közepén. Ezeket össze lehet hozni egy pirított salátában. Kevés  kemény állagú fetasajt a sósságával pedig egy plusz finom kontraszt a szamóca savanykássága és a gombák enyhe édessége mellett.    



Elkészítés: Néhány levél apróra vágott medvehagymával és egy gerezd fokhagymával kis olajon, sózva, borsozva pirítottam az összevágott gombákat. Mikor puhára pirultak, még melegen 1 szelet teavajjal és frissen szedett erdei szamócákkal kevertem el a gombákat. Szétmorzsolt fetasajt ment még rá. meleg salátaként vagy pirítósra téve, kicsit akár még rápirítva mennyei kombináció. A medvehagyma helyett /mellett más levélzöld, petrezselyem, pici blansírozott csalán, esetleg pici spenót is mehet hozzá.  

További rókagombások, vargányások erdei szamócások a megfelelő címkékre kattintva érhetők el.   

 **********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések