Sötétérdestinórus kolbászos lecsó bulgurral
A legtöbb erdei gombafaj finom lecsósan is, de a feketére színeződő sötét érdestinóru még jól is mutat a piros színekkel együtt a lecsóban.
Elkészítés: A gombák jelentős részének a tönkjét levágtam, az nem ehető, kivéve, ha nagyon fiatal és úgy fut benne a kés, mint a vajban. A kalapokat ezután megmostam, majd feldaraboltam. A lecsóhoz a vöröshagymát félkarikákra vágtam, zsiradékon kezdtem pirítani, kevés őrölt paprikát is tettem bele, majd hozzáadtam a feldarabolt gombát. Sóztam borsoztam és egy 5 percet együtt pirítottam őket, majd ment bele a szeletekre vágott paradicsom és paprika, és pár kolbászkarika is. Ha nincs elég leve, pici vizet is szoktam hozzáadni. Fedő alatt, néha kevergetve készre pároltam. Közben leforráztam a szükséges mennyiségű bulgurt, amikor megpuhult azt is lecsóba kevertem. A bulgurt tehetjük a lecsóba is, abban is megpuhul, de akkor bővebb lével kell számolni, és azt nehezebb jól eltalálni.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése