Gombás cukkinis bruschetta
Persze csak bruschetta-szerű, ráadásul némi kínai beütéssel, de a színei és ízei is bármikor jöhetnek. Szárított gombákból és friss zöldségekből készült, a pirítósra pedig egy ízletes olívaolaj sem árt.
A szárított gombákat (sötét trombitagomba és molyhos tinóru) előzetesen beáztattam vízbe. Majd apróra vágott fokhagymával kevés olajon pirítottam, szójaolajat is adtam hozzá bőven, ez adta a sósságát, sötétre festette a molyhos tinórut is, a sötét trombitagomba pedig mélyebb színt kapott. A sárga cukkinit és a kápiát felkockáztam, olívaolajon pici kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal fűszerezve átpirítottam őket, legvégül kockára vágott paradicsomot is adtam hozzá, de azt már csak átforgattam a többi zöldséggel az olajon. Végül összekevertem a gombát és a zöldségeket. A pirítósokra olívaolajat csorgattam majd ráhalmoztam a gombás, zöldséges keveréket. Pár friss bazsalikomlevél is nagyon fontos még rá.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése