Sötét érdestinóruk sötét szószban házi szélesmetélttel
A sötét érdestinóru egészen sötét, szinte fekete lesz az ételben is. A tölgyfa érdestinóru is besötétedik, talán kissé kevésbé sötétre. Ettől nem kell szerintem félni, mert egyébként teljesen jó ízű és jó állagú gomba, sőt a fekete színt érdemes kihasználni. Piros vagy más élénk színekkel kombinálni jól mutat a fekete, vagy pedig rá is lehet erősíteni a és sötét szósszal készteni, mint pl. ebben az ételben . További érdestinórus étkek a blogon IDE kattintva böngészhetők még.
A szélesmetélt tésztáját 180-190 gramm lisztből és 2 egész tojásból gyúrtam. Egy óra (hűtőben, zacskóban) pihentetés után sodrófával, úgy nagyjából 1-1.5 mm vastagságúra nyújtottam a tésztát, majd a sodrófára visszatekerem a tésztát még a sodrófán hosszában kettévágom. Az így kapott tésztalapok szélessége lesz a szélesmetélt hossza. Ezután a kapott tésztalapokat egyben, hosszában összehajtom (így könnyebben átéri a kés), és tetszőleges szélességű metéltekre vágom. Lobogva forró, sós vízbe téve kifőzöm, majd leszűrve kevés olajra szedem ki, abban átforgatom, picit sózom. Kész.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése