Erdeigombás-fetás szendvicskék őszi színekben, őszi gombákkal

Ha extrán szép és extrán ízletes finomságok is jutnak az erdőből, akkor nem kell sokat bajlódni a főzéssel, mert egy egyszerű, gyors szendvicsrevaló is igen kívánatos és finom lehet.


Elkészítés: A gombákat (fiatal rizike, ízletes vargánya, lila pereszke, fenyőpereszke) megtisztítva összevágtam,  "szendvicsrevaló" a képen is látható méretre. Kis zúzott fokhagymával,  teavajon, sóval, tört borssal pirítottam őket, de nem sokáig, csak pár percig. Részben azért, mert nem igénylik szerintem  a hosszú pirítást, és azért is, hogy ne veszítsék el szép színüket. Mikor ez megvolt, fetasajt darabkákkal és petrezselyemzölddel megszórva halmoztam pirítósra. 

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések