Erdeigombás-fetás szendvicskék őszi színekben, őszi gombákkal
Ha extrán szép és extrán ízletes finomságok is jutnak az erdőből, akkor nem kell sokat bajlódni a főzéssel, mert egy egyszerű, gyors szendvicsrevaló is igen kívánatos és finom lehet.
Elkészítés: A gombákat (fiatal rizike, ízletes vargánya, lila pereszke, fenyőpereszke) megtisztítva összevágtam, "szendvicsrevaló" a képen is látható méretre. Kis zúzott fokhagymával, teavajon, sóval, tört borssal pirítottam őket, de nem sokáig, csak pár percig. Részben azért, mert nem igénylik szerintem a hosszú pirítást, és azért is, hogy ne veszítsék el szép színüket. Mikor ez megvolt, fetasajt darabkákkal és petrezselyemzölddel megszórva halmoztam pirítósra.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése