Sült karaj podagrafüves, medvehagyma terméses hajdinakörettel

A medvehagymaszezon végén a zöld, még puha termésből csemegézhetünk. Frissen, kis mennyiségben jó ráharapni egy salátában, köretben, és kapriszerűen savanyítható is. 


Elkészítés:  A karajt sütőben, tepsiben sütöttem. A hajdinát előzetesen beáztatva, sós, babérleveles vízben megfőztem. A podagrafüvet összevágtam és medvehagyma zöld termésével együtt, nyersen kevertem a hajdinához.

Készült hozzá a nagyon kedvelt zöld szósz is, amiben tejfölt, pici majonézt, esetleg fetasajtot és apróra vágott levélzöldségeket keverek vagy turmixolok össze. Fűszerei só, bors, és ha nincs benne medvehagyma, akkor pici fokhagyma is.


Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések