Tejberizs lucfenyős porcukorral

 A lucfenyő tűlevelei fűszerként is nagyon finomak. Erről ITT írtam, a Lucfenyőt konyhakertbe c. cikkben.   


Elkészítés: A tejberizst megfőztem. "A" típusú rizst szoktam használni és folyamatos kevergetés mellett, fokoztosan adom hozzá a tejet, úgy kissé szószos állagú, finom lesz. Édesítem közben és lehet vaníliás cukorral és/vagy citromhéjjal is ízesíteni. Kevés mazsola is mehet bele akár. Amikor készen van, melegen tálalom, tálaláskor mellé adom a fenyős porcukrot, amit ÍGY készítek. Rászórva a nedves rizsre a szürkészöld fenyős porcukor szép üdezöld színre vált és fenyős, gyantás, citromos ízeket ad a tejberizsnek.

**********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonalKöszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések