Lucfenyős porcukor
A lucfenyő legaromásabb része a friss és nyers tavaszi, új hajtás, ebből készül a jól ismert fenyőszirup. Tehetjük salátákba, sós és édes fűszerként is használhatjuk. Ízeit és hatóanyagait a már említett szirupban is megőrizhetjük, így később édességeket és likőröket ízesíthetünk vele és ehetjük méz helyett kenyéren és kaparós torok gyógyítására is kanalazhatjuk.
A tűleveket cukorral összedarálva fenyős porcukrot kapunk. Nedves édességeket megszórva vele élénkzöld színűre vált, így zölddé és citrusos-fenyőssé varázsolhatjuk a fagylatokat, krémdesszerteket, vagy akár egy reggeli tejberizst is. Használhatjuk még édességekhez krémekben, kekszekben is.
hasonló módon készül a fenyőtűmázas kekszhez is a máz
A vásárolt karácsonyfákat - mivel nem lehet róluk tudni semmit, hol, hogyan termesztették - nem ajánlom e célra. Kertben vagy erdőben álló lucfenyő egy-két alsó oldalsó hajtása elég. Nagyon kevés kell.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése