Pisztráng citromosan, párolt komlóspárgával, sóskákkal, medvehagymával, hárslevél és kányazsombor salátával

A pisztráng bármivel nagyon finom, miért ne lenne jó vadon termő zöldségekkel is! Ámbár lehet, hogy éppen azokkal a legfinomabb. Komlóhajtás, mezei sóska, lósóska, medvehagyma, zsenge hárslevél (nagylevelű hárs) és hagymaszagú kányazsombor a köret és a fűszer ebben az ételben. A mezei sóska mellett citromkarikák, citromlé, reszelt citromhéj és pici mustár adja még a savanykás ízeket, ami a legtöbb hallal jó barátságban van.
Elkészítés: A pisztrángokat beirdaltam, kívül-belül sóztam, borsoztam, kevés fokhagymával és frissen vágott medvehagyma levéllel, valamint (ehető héjú) citromkarikákkal töltöttem meg a belsejüket. Pár citromkarikát a halak alá is tettem, majd kevés olívaolajjal meglocsolva, sütőtálban, sütőben (lefedés nélkül) sütöttem meg azokat. A komlóhajtást gőz fölött megpároltam, a mezei sóskát, a medvehagymát és a lósóskát kb. egyforma mennyiségben összevágtam és együtt, kevés olajon, sózva, borsozva serpenyőben pároltam meg. A zsenge hársleveleket és a kányazsombor legfelső, szintén zsenge leveleit és virágait csak megmostam. A komlóhajtást, a párolt leveleket és salátának a hársleveleket és a kányazsombort egymás mellé raktam a tányéron, rájuk helyeztem a készre sült halat, a finomra párolódott citromkarikákkal együtt. Majd citromleves, pici reszelt citromhéjas, mustáros, olívaolajas öntetet készítettem kevés tört borssal. Ezzel az öntettel locsoltam meg minden köretet és halat is.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

  1. Üdvözletem! A napokban találtam az oldalra, hálásan köszönöm! Éppen aktuális számomra a vadon termő növények beiktatása a nem létező étrendembe. 🙂 Hiszem, hogy ezekben lakozik az "igazi" erő, az élet, nem mellesleg a természet adja, csak el kell venni. Nekem ez a szabadsági fok további növelését jelent- egyebek közt. Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések