Kányazsomboros, juhtúrós szendvicskrém

A hagymaszgú kányazsombor fiatal leveleit szendvcsikrémbe is keverhetjük. A fokhagymás, csípős ízű levelek ízlés szerint mehetnek alapos mosás után hidegen és nyersen a szendvicskrémbe. Az ehető faj felismeréséhez, használatához ITT található a fajbemutató bejegyzés. Vannak érdekes, jó tulajdonságai ezekről is bővebbn a bemutatásban. 



Elkészítés:

A juhtúrót kb. fele mennyiségú tehéntúróval kevertem össze az ízek lazítása céljából, de enélkül is finom lehet. Keverhető még bele puha vaj és persze ízlés szerint az apróra vágott, fiatal levelek. Érdemes kóstolni a leveket előzetesen, nem keserűek-e túlzottan. Fűszer még a fekete bors, só nem kell, mert a juhtúró elég sós szokott lenni. A kányazsombor virágai pedig ehető, finom fűszeres szendvicsdísznek kerülhetnek a megkent kenyerek tetejére.   

A hagymaszagú kányazsombor mint vadzöldség bemutatása ITT olvasható

További kányazsomboros receptek ITT találhatók.


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések