Párolt komlóhajtás tojással kányazsomboros, cickafarkas, hárslevélsalátával

komlóhajtás, a hagymaszagú kányazsombor, kis cickafark levél, zsenge hárslevél együtt, egy tányéron, az év egy rövid szakaszában, úgy április táján lehetséges. Bár a komlóhajtást lehet tartósítani, és úgy is hasonlóképp finom, zsenge hárslevél frissen és friss kányazsomborvirág sincs máskor.  


A komlóspárgát megpároltam (gőz fölött szoktam párolóedényben) majd fokhagymás vagy kis medvehagymás olvasztott vajon átforgatom, só, bors, és erre mehet a tojás, amibe belesülhet a komlóhajtás. Másik lehetőség, hogy a fűszeres, vajas komlóhajtást a tojásrántotta mellé tálaljuk. 

A salátához zsenge, még puha hársleveket szedünk (kislevelű hárs vagy a nagylevelű hárs jó kizárólag) és fűszeres, csípős, tormás ízű hagymaszagú kányazsombor leveleket és virágos hajtásvégeket, valamint pár cickafark levelet. Kedvenc salátaöntettel tálalhatók, de a citromos-olívaolajas talán a legjobb, hiszen elég fűszeres a saláta a kányazsombortól.       

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések