Komlóspárgás tojástócsni lósóskaszósszal
Ha tavasz, akkor komlóspárga. Sajnos csak rövid ideig van, és sajnos csak tavasszal. De akkor bármibe és bármikor alapon ilyen egyszerű, rendkívül gyors módon is használom, ha van otthon. De nem csak így, hanem még sokféle egyéb más módon is. Ezek is böngészhetők ITT.
A lósóska pedig a legjobb szószként készítve, de mehet levesbe és tésztaszószba is vagy akár tölteléket csomagolni is lehet bele. Bővebben és továbbiak IDE kattintva.
Elkészítés:
A zsenge komlóspárgát apróra vágtam, serpenyőben, vajon megpároltam, és kevés, karikára vágott újhagymával együtt, elég töményen számítva a zöldségeket, személyenként 1-1 tojást ütöttem hozzá. Fűszereztem, és tojásonként külön-külön egyengetve, kis, lapos tojáslepénykéket sütöttem, mindkét oldalukat megsütve.
A lósóskaszószhoz a paréjlórom levélereit kitépkedtem, a leveleket apróra vágtam, pár levél medvehagymát (vagy 1-2 gerezd fokhagymát) vaj + olajon pirítottam, a lósóskát rádobtam, kis vízzel és löttyintésnyi fehér borral felöntöttem, sóztam, majd puhára pároltam a leveleket. Kis édesítés, fűszerezés (só, bors, szerecsendió) után lisztel/rizsliszttel elkevert tejszínnel behabartam.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése