Karamelles, fordított vadalma-torta

A nagyon apró és savanyú vadalmából vagy a vad beütésű, apró, savanykás almákból finom ez az édes- savanyú és picit sós kontrasztú sütemény.  




Elkészítés:
100 g cukorból (egy normál méretű kerek tortaformába) világos karamellt főzünk, még forrón sütőpapírral bélelt tortaformaba öntjük és eloszlatjuk az alján. Félbevágott, magház nélküli almácskákkal, magházzal lefelé kirakjuk a forma alját, majd rádarabolunk 50 g vajat és 10 perc alatt meleg sütőben átpároljuk az almákat. Kivéve a sütőből másnapig félretesszük kihűlni. Kevéssé édes omlós tésztát (3 rész liszt, 2 rész vaj, pici só, kevés porcukor) készítünk, hűtőbe tesszük egy órára, majd a formába nyújtva beborítva az almákat  vele. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük a tortát. Ha kihűlt, a tortaformából kiborítva almás felével felfelé tálaljuk.

További vadalmások:

A vadalma bemutatása

Vadalmazselé

Karamelles, fordított vadalma-torta

Vadalmás savanyú káposzta házilag

Vadalmás, párolt lila káposzta

Vadalmakrémes kosárkák

Vadalmás teakeverék

Vadalmavíz

Vadalmás ágyaspálinka

 Vadalmaecet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések