A nagyon apró és savanyú
vadalmából vagy a vad beütésű, apró, savanykás almákból finom ez az édes- savanyú és picit sós kontrasztú sütemény.
Elkészítés:
100 g cukorból (egy normál méretű kerek tortaformába) világos karamellt főzünk, még forrón sütőpapírral bélelt tortaformaba öntjük és eloszlatjuk az alján. Félbevágott, magház nélküli almácskákkal, magházzal lefelé kirakjuk a forma alját, majd rádarabolunk 50 g vajat és 10 perc alatt meleg sütőben átpároljuk az almákat. Kivéve a sütőből másnapig félretesszük kihűlni. Kevéssé édes omlós tésztát (3 rész liszt, 2 rész vaj, pici só, kevés porcukor) készítünk, hűtőbe tesszük egy órára, majd a formába nyújtva beborítva az almákat vele. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük a tortát. Ha kihűlt, a tortaformából kiborítva almás felével felfelé tálaljuk.
További vadalmások:
A vadalma bemutatása
Vadalmazselé
Karamelles, fordított vadalma-torta
Vadalmás savanyú káposzta házilag
Vadalmás, párolt lila káposzta
Vadalmakrémes kosárkák
Vadalmás teakeverék
Vadalmavíz
Vadalmás ágyaspálinka
Vadalmaecet
Megjegyzések
Megjegyzés küldése