Medvehagymás, vadzöldséges vöröslencse-pástétom

Vöröslencse-pástétom, ahogy én készítem. Az év bármely szakában megalkotható valamilyen vadzöldséggel, de tavasszal friss medvehagymával a legfinomabb.  


250 gramm vöröslencsét előzetesen pár órára beáztatunk langyos vízbe, majd az áztató levet leöntve, sós, babérleveles vízben, forrástól számított pár percig főzzük a lencsét, majd lefedve, a forró vízben állni hagyjuk. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert elveszíti szép narancsos színét és túl vizes állaga lesz. Közben egy nagyobb sárgarépát apróra reszelve, kis olajon és 10 dkg vajon puhára pirítunk, miközben a répa szép sárga színét is kiadja a vajban. A vajas sárgarépát és a lencse felét botmixerrel pépesítjük, a lencse másik felét pedig kanállal kissé áttörve keverjük hozzá. Három evőkanál mustárral, pici reszelt citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és tört tarka borssal ízesítjük. A legvégén egy nagyobb lyukú reszelővel 4 keményre főtt tojást reszelünk a lencséhez, és óvatosan hozzákeverjük, valamint hozzáadunk egy fél csokor apróra vágott medvehagyma zöldjét és ugyanannyi más apróra vágott vad levélzöldséget. Finom benne a hagymaszagú kányazsombor, mályvalevél, podagrafű, tyúkhúr, blansírozott fiatal csalán. Az egészet finoman átkeverjük. Pirítóson vagy puha kenyéren isteni.

   

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések