Lucfenyős-rozmaringos teasütemény

Bár a legfinomabb a lucfenyő friss és nyers, új tavaszi hajtása, később sem kell a fenyőlevelet lebecsülni fűszerként. A fenyőaroma tavasz után is megmarad a levelekben, de a már túl rostos, idősebb levél csak alaposan megdarálva vagy teafűként használható. Ehhez a süteményhez a tavaszi rügyekből készűlt fenyőszirupot és a már idősebb leveleket is használtam, kigészítve a szintén fenyős ízű rozmaringgal.
Elkészítés: 10 dkg porcukrot néhány evőkanálnyi a fenyőágakról ollóval levágott lucfenyő tülevéllel kisebb adagokban összedaráljuk kávédarálóban, többször átszitáljuk, míg egy szürkés-zöldes színű, fenyőaromás tiszta porcukrot kapunk. A tésztához 25 dkg lisztet 15 dkg teavajjal, a 10 dkg fenyőtűs porcukorral, késhegyni sóval összegyúrunk. Fűszerezzük még egy nagyobb ágacska rozmaring és 15-20, idei lucfenyőhajtás nagyon apróra vágott tűleveleivel. A tésztát kerek tortaformába nyújtva kisütjük, majd még melegen cikkekre vágjuk, tetejüket megkenjük fenyősziruppal, majd megszórjuk kristálycukorral.
További fenyőtűs finomságok, itt, meg itt is: fenyőtűs porcukor, fenyőmázas keksz, fenyőtűtea,

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések